menuknop

Google versleutelt alle bestanden in Cloud Storage

Google verbetert de security door serverside-encryptie van alle bestanden in de Cloud Storage-dienst. Dat zou geen impact hebben op de performance.

Google verbetert de beveiliging in de Cloud
Google verbetert de beveiliging in de Cloud
Google versleutelt vanaf nu alle bestanden van Cloud Storage-klanten voor die worden opgeslagen. Deze aanvullende functionaliteit is gratis en heeft geen noemenswaardig gevolg voor de performance. Klanten voor wie encryptie van bestanden noodzakelijk is, kunnen dit nu desgewenst aan Google overlaten, meldt het concern. Alle nieuwe data wordt nu versleuteld met 128-bit AES, en het bedrijf is doende om ook alle reeds eerder opgeslagen data te versleutelen.

Het bood eerder al default versleuteling aan van opgeslagen bestanden die gebruikt worden in Google Compute Engine, wat betekent dat Google nu standaard alle ongestructureerde data van Cloud-klanten versleutelt.

Tegen hackers, niet tegen NSA

Sommigen linken de actie aan de recente onrust over digitale sleepnetspionage van de NSA na onthullingen van klokkenluider Edward Snowden. Het is echter zeer de vraag of deze maatregel helpt, aangezien Google in principe moet voldoen aan alle dataverzoeken van de geheime dienst, en het zelf de encryptiesleutels beheert. Wel vermindert dit het risico dat hackers gevoelige data bemachtigen als ze inbreken op de cloudservers van Google.

Overigens biedt de grote rivaal Amazon al sinds 2011 serverside versleuteling bij zijn cloudopslagdienst S3, met 256-bit AES. Die functionaliteit is echter optioneel.


Bekijk hier een introductiefilmpje over 'de Cloud'


Auteur: Andreas Udo de Haes
Bron: http://webwereld.nl/beveiliging/78937-google-versleutelt-alle-bestanden-in-cloud-storage


3D fotografie door Hybrid web studio3D fotografie door Hybrid web studio
Hybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studioHybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studio
Nieuwe <span>HTTP-standaard</span> krijgt encryptie ingebouwdNieuwe HTTP-standaard krijgt encryptie ingebouwd


Lees hier alle nieuws & blogs


Ga omhoog
Volg Hybrid web studio op FacebookVolg Hybrid web studio op TwitterVolg Hybrid web studio op LinkedInDeel deze pagina via Whatsapp

Wij kunnen u helpen!
Hybrid web studio: websitebouwer sinds 2003
Woudsedijk 12 - 2461 CR - Langeraar - The Netherlands
+31172609714 | info@hybrid-ws.nl


Wordt ook klant van Hybrid web studio: velen gingen u reeds voor. Sinds 2003 is Hybrid web studio een betrouwbare partner voor het ontwerpen van goede websites en webwinkels. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor logo's, huisstijlen, drukwerk en fotografie. Onze specialisten bouwen al sinds 1994 websites en zijn zeer ervaren in het bieden van goed beheerbare systemen voor meertalige websites.
Copyright © 2019 - Hybrid web studio


Deze site is gemaakt met Hybrid cms | Lees hier onze privacyverklaring
extra pagina's