menuknop

maatwerk of open source

Het is een veelbesproken onderwerp: de keuze tussen maatwerk en open source. Voor beide is wel wat te zeggen, maar voordat je een definitief oordeel kunt vellen is het belangrijk om te weten waarvoor je het nodig hebt. En het is ook belangrijk om realistische verwachtingen te stellen.

Maatwerk of open source
Kiest u voor maatwerk of open source?
Met beide oplossingen zijn fraaie resultaten te behalen. Het is echter een misvatting om te denken dat open source goedkoper is. Natuurlijk is een content management systeem als Joomla of Drupal gratis te downloaden van de community websites, maar dan ben je er nog niet. Het voortraject blijft in beide gevallen hetzelfde. Aan de vormgeving moet in beide gevallen evenveel tijd en aandacht worden geschonken. En ook de hosting-eisen zijn in veel gevallen hetzelfde.

vraag nu naar de mogelijkheden


Waar zit dan het grote verschil?

Het grote verschil zit hem in de implementatie en het op maat maken van de templates. In vrijwel ieder open source systeem is er de mogelijkheid om met templates en modules te werken. In veel gevallen kunnen die ook voldoen qua functionaliteit. Maar wanneer een website ingewikkelder wordt dan de standaard van een paar pagina's wordt de inspanning ineens een stuk groter.

Inline documentatie in al onze code
Inline documentatie garandeert continuiteit
Maatwerk heeft als voordeel dat de code geheel zelf geschreven is. Hierdoor is het voor de ontwikkelaar eenvoudig om bepaalde zaken aan te passen. Een veelgehoord bezwaar tegen maatwerk is de continuiteit. "Wat gebeurt er met mijn website wanneer de bouwer onder de trein loopt?" Dat is inderdaad iets dat wel even ter sprake kan worden gebracht. In alle projecten die Hybrid programmeert, wordt er in de code volgens vaste regels gewerkt, de code wordt netjes geschreven en overal in de code wordt middels commentaar beschreven wat er op welke plaats gebeurt. Deze inline documentatie zorgt ervoor dat het voor ieder andere capabele programmeur geen enkel probleem hoeft te zijn om het project over te nemen. (Liever hebben we uiteraard dat dat niet nodig zal blijken.)


Nieuwe functionaliteiten

Wanneer er nieuwe functionaliteiten geprogrammeerd moeten worden is de keuze voor maatwerk ook vanzelfsprekender. Aanpassingen in de open source systemen kunnen bij een update van het systeem ineens verdwijnen, omdat deze aanpassingen niet door het systeem worden ondersteund. Ook is kennis van structuur en kwetsbaarheden gemeengoed, hetgeen ook voor problemen kan zorgen.

Hybrid raadt dus altijd maatwerk, of de inzet van het eigen cms systeem aan! Wanneer u er echter op staat om met open source te werken, dan zal Hybrid u hierbij wel assisteren. Maar dan geeft Hybrid u wel eerst een advies over de beste keuze.

vraag om advies


3D fotografie door Hybrid web studio3D fotografie door Hybrid web studio
Hybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studioHybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studio
Nieuwe <span>HTTP-standaard</span> krijgt encryptie ingebouwdNieuwe HTTP-standaard krijgt encryptie ingebouwd


Lees hier alle nieuws & blogs


Ga omhoog
Volg Hybrid web studio op FacebookVolg Hybrid web studio op TwitterVolg Hybrid web studio op LinkedInDeel deze pagina via Whatsapp

Wij kunnen u helpen!
Hybrid web studio: websitebouwer sinds 2003
Woudsedijk 12 - 2461 CR - Langeraar - The Netherlands
+31172609714 | info@hybrid-ws.nl


Wordt ook klant van Hybrid web studio: velen gingen u reeds voor. Sinds 2003 is Hybrid web studio een betrouwbare partner voor het ontwerpen van goede websites en webwinkels. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor logo's, huisstijlen, drukwerk en fotografie. Onze specialisten bouwen al sinds 1994 websites en zijn zeer ervaren in het bieden van goed beheerbare systemen voor meertalige websites.
Copyright © 2019 - Hybrid web studio


Deze site is gemaakt met Hybrid cms | Lees hier onze privacyverklaring
extra pagina's