menuknop

Zuckerberg raakt mogelijk helft Facebook kwijt

Mark Zuckerberg moet mogelijk de helft van zijn aandelen Facebook afstaan aan sitebouwer Paul Ceglia. De rechter beslist binnenkort over de rechtsgeldigheid van e-mails die de man aanvoert als bewijs.

Paul Ceglia spande vorig jaar een rechtszaak aan om het belang in Facebook op te eisen dat hem toekomt, zoals hijzelf beweert. Uit een e-mailconversatie met Facebook-oprichter Mark Zuckerberg uit begin 2004 zou blijken dat de man een 50 procent aandeel kreeg in het startersbedrijf voor zijn werk aan het bouwen van de website.

De initiŽle eis ging nog verder. Ceglia zou op een gegeven moment 1 procent aandeel krijgen voor elke dag dat hij extra werk aan de site zou besteden. Daarmee zou Ceglia nu recht hebben op 84 procent van de aandelen in het miljardenbedrijf. Maandag heeft Ceglia het bewijs van de overeenkomst over zijn 50-procentsbelang ingediend bij de rechtbank.

Bewijs is vervalst of toch niet?

Facebook meent dat er geen enkele grond is voor deze zaak en heeft eerder al aangegeven dat elk bewijs dat in deze zaak naar boven komt, vervalst moet zijn. Toch menen analisten dat Zuckerberg wel degelijk een probleem kan krijgen. De mailwisseling komt uit de begindagen van Facebook, toen Zuckerberg als startersbedrijf flink om geld verlegen zat om zijn plannen te realiseren. Inmiddels heeft de sociale netwerksite zo'n 500 miljoen gebruikers en wordt de waarde van Zuckerbergs aandelenpakket geschat op 13,5 miljard dollar.

Buiten dat Zuckerberg een deel van zijn fortuin kan kwijtraken, kan Ceglia een belangrijk deel van de zeggenschap over het bedrijf in handen krijgen. Vermoedelijk is het Ceglia erom te doen om voor een flink bedrag zijn claims in te trekken.

 


bron: automatiseringgids.nl
auteur: Thijs Doorenbosch


3D fotografie door Hybrid web studio3D fotografie door Hybrid web studio
Hybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studioHybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studio
Nieuwe <span>HTTP-standaard</span> krijgt encryptie ingebouwdNieuwe HTTP-standaard krijgt encryptie ingebouwd


Lees hier alle nieuws & blogs


Ga omhoog
Volg Hybrid web studio op FacebookVolg Hybrid web studio op TwitterVolg Hybrid web studio op LinkedInDeel deze pagina via Whatsapp

Wij kunnen u helpen!
Hybrid web studio: websitebouwer sinds 2003
Woudsedijk 12 - 2461 CR - Langeraar - The Netherlands
+31172609714 | info@hybrid-ws.nl


Wordt ook klant van Hybrid web studio: velen gingen u reeds voor. Sinds 2003 is Hybrid web studio een betrouwbare partner voor het ontwerpen van goede websites en webwinkels. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor logo's, huisstijlen, drukwerk en fotografie. Onze specialisten bouwen al sinds 1994 websites en zijn zeer ervaren in het bieden van goed beheerbare systemen voor meertalige websites.
Copyright © 2019 - Hybrid web studio


Deze site is gemaakt met Hybrid cms | Lees hier onze privacyverklaring
extra pagina's