menuknop
Vinding vergroot capaciteit netwerk 1000-voud

Vinding vergroot capaciteit netwerk 1000-voud

Het gebruik van nieuwe 'kleuren' licht in optische netwerken opent mogelijkheden voor een sterke uitbreiding van de transportcapaciteit. Dit is een ontdekking waar lang naar is uitgezien.

De werkelijke doorbraak zit in het demonstreren dat de verschillende frequenties aan het eind van een glasvezelkabel ook weer van elkaar gescheiden kunnen worden zonder dat er iets van de informatie die zij vervoeren verloren gaat.

De nu gangbare optische netwerken gebruiken lichtfrequenties in de Gigahertz-range. Met deze doorbraak is het mogelijk daarnaast frequenties in de Terahertz-range, het frequentiegebied tussen infrarood licht en de microgolven die bijvoorbeeld ook in de magnetron worden gebruikt.

Nieuw kristal had juiste eigenschappen

Onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh en van de Japanse universiteit van Tsukuba melden hun succes in het prestigieuze wetenschappelijk vakblad Nature Photonics. Volgens onderzoeksleider Hrvoje Petek is dit een mijlpaal waar lang aan is gewerkt.. Ze creŽerden een kristal dat de frequenties in het Terahertz deel van het spectrum kan scheiden. Met de methoden die ze hebben gebruikt, is het volgens Petek mogelijk ook het het Petahertz-gebied in te zetten.

 

Bron: Automatiseringgids
Auteur: Thijs Doorenbosch


3D fotografie door Hybrid web studio3D fotografie door Hybrid web studio
Hybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studioHybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studio
Nieuwe <span>HTTP-standaard</span> krijgt encryptie ingebouwdNieuwe HTTP-standaard krijgt encryptie ingebouwd


Lees hier alle nieuws & blogs


Ga omhoog
Volg Hybrid web studio op FacebookVolg Hybrid web studio op TwitterVolg Hybrid web studio op LinkedInDeel deze pagina via Whatsapp

Wij kunnen u helpen!
Hybrid web studio: websitebouwer sinds 2003
Woudsedijk 12 - 2461 CR - Langeraar - The Netherlands
+31172609714 | info@hybrid-ws.nl


Wordt ook klant van Hybrid web studio: velen gingen u reeds voor. Sinds 2003 is Hybrid web studio een betrouwbare partner voor het ontwerpen van goede websites en webwinkels. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor logo's, huisstijlen, drukwerk en fotografie. Onze specialisten bouwen al sinds 1994 websites en zijn zeer ervaren in het bieden van goed beheerbare systemen voor meertalige websites.
Copyright © 2019 - Hybrid web studio


Deze site is gemaakt met Hybrid cms | Lees hier onze privacyverklaring
extra pagina's