menuknop
Super snelle netwerken worden steeds omvangrijker

Record langste internetverbinding op 100 Gbps

Het record voor de langste internetverbinding met een bandbreedte van 100 gigabit per seconde staat nu op 1650 kilometer. AMS-IX, CERN en SURFnet hebben dit voor elkaar weten te krijgen op een verbinding tussen Amsterdam en GenŤve.

In juli van dit jaar werd al begonnen met de testfase, dit werk werd gedaan door teams van SURFnet (het Nederlands computernetwerk voor hoger onderwijs) en CERN (de Europese organisatie voor nucleair onderzoek). In de afgelopen weken zijn het AMS-IX 100GbE-platform en commerciŽle Ethernet-apparatuur voor de Interconnectie van IP-netwerken aan de verbinding gekoppeld.

Tijdens de snelheidsproef werd met succes gebruik gemaakt van 100 GbE apparatuur die is geleverd door Brocade. Netwerkspecialisten van AMS-IX en CERN zorgden tijdens de recordpoging voor de technische ondersteuning.

Non-stop snelle overdracht

"Wij wilden met deze test ook de interoperabiliteit van 100GbE-technologieŽn van verschillende leveranciers en de betrouwbaarheid van transmissie over lange afstand aantonen", zegt Edoardo Martelli, CERN's Internet-expert. Volgens hem verliep de test positief. Het bleek mogelijk om op meerdere dagen meerdere uren achtereen een constante stream van 100Gbps te versturen, zonder enig verlies van data of snelheid. De deelnemers gaan de komende dagen nog verder met de test.

 


Bron: Automatiseringgids
door: Richard Keijzer


3D fotografie door Hybrid web studio3D fotografie door Hybrid web studio
Hybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studioHybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studio
Nieuwe <span>HTTP-standaard</span> krijgt encryptie ingebouwdNieuwe HTTP-standaard krijgt encryptie ingebouwd


Lees hier alle nieuws & blogs


Ga omhoog
Volg Hybrid web studio op FacebookVolg Hybrid web studio op TwitterVolg Hybrid web studio op LinkedInDeel deze pagina via Whatsapp

Wij kunnen u helpen!
Hybrid web studio: websitebouwer sinds 2003
Woudsedijk 12 - 2461 CR - Langeraar - The Netherlands
+31172609714 | info@hybrid-ws.nl


Wordt ook klant van Hybrid web studio: velen gingen u reeds voor. Sinds 2003 is Hybrid web studio een betrouwbare partner voor het ontwerpen van goede websites en webwinkels. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor logo's, huisstijlen, drukwerk en fotografie. Onze specialisten bouwen al sinds 1994 websites en zijn zeer ervaren in het bieden van goed beheerbare systemen voor meertalige websites.
Copyright © 2019 - Hybrid web studio


Deze site is gemaakt met Hybrid cms | Lees hier onze privacyverklaring
extra pagina's