menuknop
Nederlanders kopen steeds vaker online

Nederlanders kopen steeds vaker online

EDE - Nederlanders winkelen steeds vaker op internet. De onlinewinkels boekten in het eerste halfjaar een omzet van 4,25 miljard euro, een stijging van 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van branchevereniging Thuiswinkel.org.

Consumenten bestellen hun producten steeds vaker op internet. Het totaal aantal online bestellingen kwam uit op 36,5 miljoen, een stijging van 13 procent ten opzichte van vorig jaar.

"Dat betekent dat er dagelijks zo'n 200.000 online bestellingen worden geplaatst", zei directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org. ''Mensen bestellen ook steeds vaker kleinere producten via internet.''

Vertrouwen

Volgens Jongen is online shoppen steeds meer in trek, omdat internet een onderdeel van het dagelijks leven is geworden. ''Daarbij wordt het ook steeds makkelijker om overal te internetten vanwege de opkomst van smartphones en tablets. Bovendien hebben consumenten steeds meer vertrouwen in onlinewinkels.''

Consumenten hebben opnieuw minder uitgegeven per bestelling. Onlineshoppers betaalden 116 euro per bestelling. Een jaar eerder was dat nog 120 euro.

Reizen

Nederlanders gaven op internet het meest uit aan reizen. In totaal gaven zij 1,83 miljard euro uit aan vakantie- en zakenreizen. Ook aan telecomproducten en kleding werd veel besteed.

Thuiswinkel.org verwacht dat de online consumentenbestedingen de grens van 9 miljard euro dit jaar passeren.

Het onderzoek is uitgevoerd door Blauw Research in samenwerking met GfK Retail & Technology onder 1400 internetwinkels en 2000 consumenten.

 

Bron: Nu.nl
door: ANP


3D fotografie door Hybrid web studio3D fotografie door Hybrid web studio
Hybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studioHybrid web solutions heet voortaan Hybrid web studio
Nieuwe <span>HTTP-standaard</span> krijgt encryptie ingebouwdNieuwe HTTP-standaard krijgt encryptie ingebouwd


Lees hier alle nieuws & blogs


Ga omhoog
Volg Hybrid web studio op FacebookVolg Hybrid web studio op TwitterVolg Hybrid web studio op LinkedInDeel deze pagina via Whatsapp

Wij kunnen u helpen!
Hybrid web studio: websitebouwer sinds 2003
Woudsedijk 12 - 2461 CR - Langeraar - The Netherlands
+31172609714 | info@hybrid-ws.nl


Wordt ook klant van Hybrid web studio: velen gingen u reeds voor. Sinds 2003 is Hybrid web studio een betrouwbare partner voor het ontwerpen van goede websites en webwinkels. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor logo's, huisstijlen, drukwerk en fotografie. Onze specialisten bouwen al sinds 1994 websites en zijn zeer ervaren in het bieden van goed beheerbare systemen voor meertalige websites.
Copyright © 2019 - Hybrid web studio


Deze site is gemaakt met Hybrid cms | Lees hier onze privacyverklaring
extra pagina's