Deel deze pagina via:
Deel deze pagina via Twitter Deel deze pagina via Facebook Deel deze pagina via LinkedIn

nieuws & blogs

Nieuwe HTTP-standaard krijgt encryptie ingebouwd
Google versleutelt alle bestanden in Cloud Storage
Google wil testers proefballonnen

contact

Hybrid web solutions
Woudsedijk 12
2461 CR  Langeraar
[t] +31 (0) 172-609 714
[e] info@hybrid-ws.nl

Neem contact op

Zuckerberg raakt mogelijk helft Facebook kwijt

Mark Zuckerberg moet mogelijk de helft van zijn aandelen Facebook afstaan aan sitebouwer Paul Ceglia. De rechter beslist binnenkort over de rechtsgeldigheid van e-mails die de man aanvoert als bewijs.

Paul Ceglia spande vorig jaar een rechtszaak aan om het belang in Facebook op te eisen dat hem toekomt, zoals hijzelf beweert. Uit een e-mailconversatie met Facebook-oprichter Mark Zuckerberg uit begin 2004 zou blijken dat de man een 50 procent aandeel kreeg in het startersbedrijf voor zijn werk aan het bouwen van de website.

De initiŽle eis ging nog verder. Ceglia zou op een gegeven moment 1 procent aandeel krijgen voor elke dag dat hij extra werk aan de site zou besteden. Daarmee zou Ceglia nu recht hebben op 84 procent van de aandelen in het miljardenbedrijf. Maandag heeft Ceglia het bewijs van de overeenkomst over zijn 50-procentsbelang ingediend bij de rechtbank.

Bewijs is vervalst of toch niet?

Facebook meent dat er geen enkele grond is voor deze zaak en heeft eerder al aangegeven dat elk bewijs dat in deze zaak naar boven komt, vervalst moet zijn. Toch menen analisten dat Zuckerberg wel degelijk een probleem kan krijgen. De mailwisseling komt uit de begindagen van Facebook, toen Zuckerberg als startersbedrijf flink om geld verlegen zat om zijn plannen te realiseren. Inmiddels heeft de sociale netwerksite zo'n 500 miljoen gebruikers en wordt de waarde van Zuckerbergs aandelenpakket geschat op 13,5 miljard dollar.

Buiten dat Zuckerberg een deel van zijn fortuin kan kwijtraken, kan Ceglia een belangrijk deel van de zeggenschap over het bedrijf in handen krijgen. Vermoedelijk is het Ceglia erom te doen om voor een flink bedrag zijn claims in te trekken.

 


bron: automatiseringgids.nl
auteur: Thijs Doorenbosch

Volg Hybrid web solutions op Twitter
Volg Hybrid web solutions op LinkedIn
Volg Hybrid web solutions op Facebook


© 2018 - Hybrid Web Solutions powered by Hybrid cms
Lees hier onze privacyverklaring
extra pagina's