Deel deze pagina via:
Deel deze pagina via Twitter Deel deze pagina via Facebook Deel deze pagina via LinkedIn

nieuws & blogs

Nieuwe HTTP-standaard krijgt encryptie ingebouwd
Google versleutelt alle bestanden in Cloud Storage
Google wil testers proefballonnen

contact

Hybrid web solutions
Woudsedijk 12
2461 CR  Langeraar
[t] +31 (0) 172-609 714
[e] info@hybrid-ws.nl

Neem contact op
Super snelle netwerken worden steeds omvangrijker

Record langste internetverbinding op 100 Gbps

Het record voor de langste internetverbinding met een bandbreedte van 100 gigabit per seconde staat nu op 1650 kilometer. AMS-IX, CERN en SURFnet hebben dit voor elkaar weten te krijgen op een verbinding tussen Amsterdam en GenŤve.

In juli van dit jaar werd al begonnen met de testfase, dit werk werd gedaan door teams van SURFnet (het Nederlands computernetwerk voor hoger onderwijs) en CERN (de Europese organisatie voor nucleair onderzoek). In de afgelopen weken zijn het AMS-IX 100GbE-platform en commerciŽle Ethernet-apparatuur voor de Interconnectie van IP-netwerken aan de verbinding gekoppeld.

Tijdens de snelheidsproef werd met succes gebruik gemaakt van 100 GbE apparatuur die is geleverd door Brocade. Netwerkspecialisten van AMS-IX en CERN zorgden tijdens de recordpoging voor de technische ondersteuning.

Non-stop snelle overdracht

"Wij wilden met deze test ook de interoperabiliteit van 100GbE-technologieŽn van verschillende leveranciers en de betrouwbaarheid van transmissie over lange afstand aantonen", zegt Edoardo Martelli, CERN's Internet-expert. Volgens hem verliep de test positief. Het bleek mogelijk om op meerdere dagen meerdere uren achtereen een constante stream van 100Gbps te versturen, zonder enig verlies van data of snelheid. De deelnemers gaan de komende dagen nog verder met de test.

 


Bron: Automatiseringgids
door: Richard Keijzer

Volg Hybrid web solutions op Twitter
Volg Hybrid web solutions op LinkedIn
Volg Hybrid web solutions op Facebook


© 2018 - Hybrid Web Solutions powered by Hybrid cms
Lees hier onze privacyverklaring
extra pagina's